Picanol – POS-materiaal beursstand Barcelona

Picanol – POS-materiaal beursstand Barcelona

Picanol is één van de grootste bedrijven uit West-Vlaanderen. Gespecialiseerd in de productie en verkoop van weefgetouwmachines.

De belangrijkste pieken in de verkoop kent Picanol tijdens hun beursjaren. 2019 is zo een beursjaar. De beurs waarover we spreken is de ITMA-beurs in Barcelona. Picanol zocht een unieke manier om hun wisselstukken te visualiseren en kwam zo bij ons terecht.

Van Picanol ontvingen wij verschillende types onderdelen die bij elkaar hoorden. Wij dienden al deze onderdelen per groep in te gieten in blokken van 300 x 500 x 60 mm. In totaal werden 9 blokken gemaakt.

Niet alles kon ingegoten worden. Een computerscherm zou bijvoorbeeld barsten in onze autoclaaf (komt onder een drukt te staan van om en bij de 8 bar bij een temperatuur van 80 graden). En sommige onderdelen hadden te veel holtes waardoor er luchtbellen konden ontstaan.

Maar ook daar hadden we een oplossing voor. De stukken die niet verwerkt konden worden IN de plexi hebben we nauwkeurig opgemeten. Vervolgens werd een programma uitgetekend die uitgevoerd werd door onze CNC. De CNC zorgde er dus voor dat er holtes gecreëerd werden in de plexi blokken zodat de wisselstukken er perfect in pasten. Op die manier leek het alsof de wisselstukken die niet gegoten konden worden alsnog IN de plexi zaten.

De blokken werden vervolgens opgehangen aan plexi palen met subtiel verwerkte haken en ogen.
Op die manier werd een mooie, modulaire en herbruikbare manier gemaakt om wisselstukken te tonen aan het brede publiek.

Met V-PLEX rijken wij u de Acrylic Solution aan!

  • Client Picanol
  • Date 15 september 2019
  • Tags Acrylaat, Embedment, Ingieten