Over ons

Wie zijn wij?

Op 1 februari 2018 werd de firma kariz.be overgenomen door ons. Ons is in dit geval Emiel en Justin Vanbecelaere. Wij zijn twee broers van respectievelijk 25 en 23 jaar oud zijn. Desondanks onze jonge leeftijd hebben we toch behoorlijk wat vakkennis in de schaal te leggen wat het bewerken en verwerken van plexi en andere kunststoffen betreft.

Na de overname herdoopten we onmiddellijk de naam van kariz.be tot V-PLEX. V-PLEX staat simpelweg voor Vanbecelaere Plexi.

Want plexi is een van de kunststoffen waar we ons dagdagelijks mee bezighouden en waarin we ons gespecialiseerd hebben.  De concrete uitwerkingen van deze kunststoffen kunt u bekijken op de pagina’s producten en diensten.

Als broers hebben we het geluk dat we beide elkaars sterktes aanvullen. We spelen die sterktes ten volle uit, voor u, de klant.

Justin is eerder een technisch manusje-van-alles en houdt zich vooral bezig met de uitvoerende en coördinerende kant van onze activiteiten. Bij hem kunt u altijd terecht voor de technische aspecten omtrent de plexi en andere kunststoffen. Justin is te bereiken via justin@v-plex.be.

Emiel daarentegen behartigt de commerciële en administratieve belangen van V-PLEX. Indien u wenst dat hij langskomt om verdere toelichting te geven over V-PLEX en activiteiten kunt u hem altijd contacteren via emiel@v-plex.be.

Wij maken graag met u kennis.

Waarom kiezen voor V-PLEX?

Wij zijn twee jonge gasten met een no-nonsens aanpak die iedere dag het beste van zichzelf geven. Wij hebben een enorm divers klantenbestand dat ons telkens uitdaagt en dwingt om de beste versie van ons zelf te zijn.

Die klanten komen dag in, dag uit met allerhande vragen en toepassingen, en wij bieden hen een Acrylic Solution aan.

Verder hebben wij volgende waarden die wij hoog in het vaandel dragen:

  • Een persoonlijke begeleiding van A tot Z. Wij denken met u mee van ontwerp tot en met levering (ook installatie).
  • Korte communicatielijnen van bellen tot mailen, van WhatsApp tot een persoonlijk gesprek
  • Grote flexibiliteit in onze mogelijkheden met plexi (te danken aan ons modern machinepark)
  • Werken binnen de deadline die we telkens communiceren.
_F4I9114_thumb
plexi-kast-voetbal-03
verlichting_03

Voordelen van plexi

Plexi kent superieure technische kwaliteiten. Die kwaliteiten zorgen ervoor dat enorm veel constructies mogelijk zijn en maakt het werken ermee tot een waar plezier.

+ Stuk lichter dan glas, dient dus uitstekend waar een grote gewichtsbesparing gewenst is
+ Kent geen blauwe rand, in tegenstelling tot glas, dus ook esthetisch enorme voordelen
+ Tot 30 maal zo slagvast als glas
+ Makkelijker te bewerken (geen versplintering en zo is het dus veiliger)
+ Een veel grotere lichtdoorlaatbaarheid (92%, ligt bij glas pakken lager)

Wij bewerken ook:

  • Polycarbonaat
  • PetG
  • PVC
  • Alubond
  • Hout
  • Dibond

Voor meer informatie omtrent deze kunststoffen kunt u ons altijd contacteren via de contactpagina.

V-PLEX • Voor Mens en Natuur Waarom is plexi zo duurzaam?

Er bestaat zoiets als het craddle to craddle principe (C2C of wieg-tot-wieg). Plexiglas werkt een beetje volgens hetzelfde principe. C2C is namelijk een ontwerpfilosofie waar we van uitgaan dat in de natuur afval ook gelijk is aan voedsel.

Een boom maakt eigenlijk zijn eigen voedsel want de bladeren van de boom worden omgezet in voedsel voor de wortels. De wortels voorzien vervolgens op hun beurt voedsel aan de bladeren. The circle of life.

En zo kan plexi ook werken. De gebruikte plexi van een stolp kunnen wij perfect hergebruiken. Het vrijgekomen materiaal kunnen wij dan gebruiken om nieuwe constructies te maken.

Plexi is dus mede dankzij het C2C principe zeer duurzaam. Plexi is daarnaast ook chemisch resistent en neemt geen vocht op. Onze gemaakte constructies zijn bovendien tijdloos. Voorts kunnen we stukken die een grote slijtage hebben altijd opnieuw polieren en zo weer nieuw leven inblazen.

Maar het kan nog beter. Bij V-PLEX zijn wij ook bekend met het Greencast® en het Smile Plastics® label. Twee vormen van kunststoffen die voor volledige recyclage staan.

Greencast® is een gegoten acrylaat die voor de volle 100% gemaakt is van gerecycleerd en gebruikt plexi. Die gebruikte plexi wordt opnieuw gegoten in platen die vervolgens het Greencast® label krijgen.
Het is dus de meest duurzame en groene kunststof die te vinden is op de markt. En deze kunnen wij bij V-PLEX bewerken.

We kennen allemaal het probleem met het plastic in onze oceaan. Smile Plastics® heeft daarvoor mee een oplossing bedacht. Zij maken namelijk decoratieve platen die gemaakt zijn uit gerecycleerde plastic. Zo zijn gemaakt uit PET-flessen, plastiek verpakkingsmateriaal en snijplanken. Deze bewerken bij met onze CNC-machine tot allerlei constructies en ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

.

Voor meer info hieromtrent kunt u ons altijd contacteren via: info@v-plex.be. Samen gaan we voor mens en natuur.

Interesse? We willen graag met u samenwerken!

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info. Wij helpen u
graag verder met al uw vragen.

Contacteer ons