Wij gieten onze plexi zelf

V-PLEX is het enige bedrijf in België die zelf zijn plexi giet.

Wij maken onze mallen volledig zelf uit karton of staal. Plaatsen deze op glas, of voorzien een plexi bodem die dan vermengt met de vers gegoten plexi.

We brengen twee componenten in een bepaalde verhouding samen en laten deze mengen. Vervolgens gieten wij tot een bepaalde, vooraf aangeduide hoogte. En als er voldoende verharding is opgetreden kunnen wij objecten in de mal plaatsen, op de gegoten plexi.

Wij gieten de plexi vervolgens op tot boven. En plaatsen deze in onze autoclaaf. Gedurende enkele uren komt deze oven dan onder een bepaalde druk en temperatuur wat ervoor zorgt dat er geen belletjes in het acrylaat meer zitten, en dat de plexi glashelder wordt.

Daarna vlakfrezen en verzagen wij de blokken. Om vervolgens te schuren en te polieren en ten slotte op te poetsen en in te pakken.

PROCES

MALLEN

GIETEN

AFWERKEN

OVEN

KUNST

V-PLEX is gespecialiseerd in het zelf gieten van plexi. Deze techniek kan ook gebruikt worden voor uw kunstproject. Wenst u objecten in te gieten en deze volgens een bepaalde schikking te plaatsen, dan bent u bij ons aan het goeie adres. Het schikken in de mal kan u trouwens volledig zelf doen indien gewenst.

De plexi kunnen wij zowel helder, als in een kleur gieten. En kan zowel dekkend als transparant zijn.

De plexi zal het ingegoten object een enorm cachet geven en zo wordt een pièce-unique gecreëerd die zijn weerga niet kent.

VISUALISATIES

Het ingietproces vormt een unieke techniek om specifieke producten visueel te presenteren. Dankzij onze mogelijkheid om de positionering in een plexiglasblok volledig te beheersen, kunnen we met behulp van het ingietproces aantrekkelijke Point-of-Sale-displays creëren.

Hierdoor komt uw product nog meer onder de aandacht en wordt het tastbaarder dan ooit tevoren. We bieden bovendien verdere personalisatiemogelijkheden, waaronder lasergravures of opdrukken, om het stuk volledig naar uw wensen aan te passen.

HERDENKINGSSTUKKEN

Het ingietproces is een unieke techniek om bepaalde producten te visualiseren. Doordat wij de schikking in een blok plexi volledig kunnen bepalen kan op basis van de ingiettechniek een POS-display gemaakt worden.

Op die manier wordt uw product in de kijker gezet en wordt het nog meer fysiek en tastbaarder gemaakt dan het al is.

Wij kunnen het stuk ook verder personaliseren met een lasergravure of een opdruk.

Contact info

Bruggestraat 590A,
8930 Menen

+32 (0)56 22 99 31
www.v-plex.be
 info@v-plex.be

Social media

 

Wenst u een ingieting op maat? Neem dan gerust contact met ons op!