Maatwerk

MAATWERK

Betreffende maatwerk zijn wij bijzonder geoefend. Wij bewerken plexiplaatmateriaal tot allerlei verschillende constructies. Of het nu één stuk is, of een groot seriewerk, bij V-PLEX bent u aan het juiste adres.

Wij zijn tot zeer veel in staat. Ons machinepark laat ons toe om tot het uiterste te gaan voor de klant en de moeilijkste uitdagingen tot een goed einde te brengen. Wij werken zowel volgens tekening, als volgens uw schets. Maar ook een los idee kunnen wij tot een goed einde brengen.

Wij werken tegen een scherpe prijs, voeren uit met een groot oog voor details en denken mee bij de levering en/of installatie.

TOEPASSINGEN

STOLPEN

Bij V-PLEX zijn wij gespecialiseerd in het maken van stolpen. Een stolp doet dienst als afdekmiddel tegen stof en vuil en als bescherming tegen schade voor het stuk.

Maar het doet meer dan dat alleen. Een stolp heeft dat tikkeltje cachet aan het stuk die onder de stolp staat. En dat is ons doel om net dat tikkeltje wauw-effect te bereiken. Om dat effect te bereiken gebruiken we het allerbeste plaatmateriaal.

Wij doen onze verlijming op twee manieren:

 • Naadloos: Hier streven we naar een absolute museumkwaliteit. We verzagen één van de platen in verstek die op zijn beurt in een hoek komt te staan. Deze komt loodrecht op de basisplaat. Vervolgens laten we kleur -en geurloze lijm lopen in de holte die ontstaat. In de lijm zullen geen belletjes te zien zijn.
  Doordat we de in verstek verzaagde plaat in een loodrechte hoek plaatsen op de basisplaats bekomen we een uitstulping. Die uitstulping frezen we vervolgens af. De randen worden daarna geschuurd en gepolierd waardoor we een volledig transparantie bereiken van de stolp. Op die manier kunt u als het ware dwars door de stolp kijken.
 • Recht op recht: we plaatsen de platen recht op recht ten opzichte van elkaar en verlijmen ze zo aan elkaar. Deze techniek wordt vooral gebruikt als de bescherming tegen stof, vuil en schade primordiaal is en het esthetische niet primeert.

Voordelen van een acrylaat stolp:

+ Geen groene/blauwe randen in tegenstelling tot glazen stolpen
+ Acrylaat is optisch zuiverder (Lichtdoorlaatbaarheid van 92%)
+ Lichter in gewicht (wat installatie vergemakkelijkt)
+ Acrylaat is veel minder breekbaar dan glas (tot 40 x slagvaster dan glas van dezelfde dikte)
+ Veel meer mogelijkheid in kleuren
+ Naadloze verlijming waardoor het lijkt alsof de plexi uit één stuk bestaat

SOKKEL

Een stolp zonder een sokkel is als een café zonder bier, als een hond zonder staart of als een strand zonder water.

Een sokkel heeft aan het geheel net dat beetje allure en klasse. Wij maken onze sokkels zodanig dat de stolp er perfect op past.

Voor de stolp kan gewerkt worden met verschillende kleuren en materialen. Zo werken wij het liefst met de blinkende zwarte plexi als sokkel. Dit heeft enorm veel allure aan het geheel. Een ronduit prachtig materiaal.

Er kan ook gekozen worden om de sokkel op te smukken met belettering of een sticker om meer kaliber te geven.

Onze ervaring en knowhow in de verlichtingssector laat ons ook toe om te werken met verlichtingselementen (polycarbonaat met verlichtingstoepassingen).

MEUBELS

Bij V-PLEX zijn wij ook uw partner in het creëren van uw acrylaat design meubel. Zo werken wij graag met u samen om plexi-balies, stoelen, kasten, tafels en andere creaties tot stand te doen komen. Plexi kent een enorme diversiteit aan kleur en gaat mooi samen met vele interieurstijlen.

MACHINEKAPPEN

Wij maken ook machinekappen op maat. Machinekappen worden voor drie zaken gebruikt.
Ofwel om mensen te beschermen, ofwel om bepaalde onderdelen in de machine te beschermen, ofwel om een unieke inkijk in de machine aan te bieden.

Voor het esthetische kan gewerkt worden met gekleurde plexi om zo een kenmerkend karakter te geven aan de machine.

Wij gebruiken hiervoor polycarbonaat (polycarbonaat kan bijvoorbeeld zeer hoge temperaturen aan in tegenstelling tot andere kunststoffen) of plexiglas naargelang het gebruik.

Kom gerust bij ons langs met uw tekeningen en uw ontwerpen en dan werken wij dit verder concreet uit. Volledig op maat en volledig naar uw wens. En dit tegen een scherpe prijs en een snelle levertermijn.

DISPLAY

Wilt u, uw product op een unieke en uniforme manier tot uiting laten komen. Maar u heeft geen idee hoe dat te doen?

Dan bent u bij V-PLEX aan het juiste adres.

Kom gerust bij ons langs met uw product, een tekening of een idee. Dan helpen wij u graag verder in de uitwerking daarvan.

Wij maken hiervoor met plezier een prototype uit zodanig dat u volledig overtuigd bent van de materiaalkeuze en de constructie van de display.

INTERIEURPROJECTEN

Bij V-PLEX schuwen wij zeker ook het grotere werk niet. Wij zijn er ondertussen zeer bedreven in.

Zo hebben wij mee het interieur vorm gegeven van het nieuwe hoedenmuseum te Bokrijk. En hebben wij ook mee de Diamand Lounge op de Bosuil (Royal Antwerp FC) onder handen genomen. Voor meer informatie hierover linken we graag door naar onze realisaties.

De grote diversiteit aan verschillende kleuren zorgt ervoor dat wij uw visie volledig kunnen uitvoeren.

Met ons oog voor detail, korte communicatielijnen, onze grote flexibiliteit en ons modern machinepark is het grotere werk geen probleem.

Kom gerust langs met een tekening of een idee en dan helpen wij u graag verder in de uitwerking daarvan!

KUNSTCOMPOSITIES

V-PLEX is ook met veel plezier uw partner om uw kunstwerk te voorzien van een stolp. Zowel voor schilderijen als kunstobjecten.

Een stolp biedt bescherming tegen schade, vuil en stof en is voor sommige kunstcomposities een onontbeerlijk onderdeel van het geheel. Bovendien geeft een stolp net dat beetje meer cachet en grandeur aan het kunststuk.

Wij werken hiervoor graag met u samen!

SIGNALISATIE EN BELETTERING

Plexi kent een enorme bewerkbaarheid. Zo versplinterd het niet in tegenstelling tot bijvoorbeeld glas. Daarom wordt het tegenwoordig vaak gebruikt voor signalisatie en belettering. Daarnaast is het ook ideaal voor buitengebruik. Plexi neemt geen vocht op en is bijzonder licht. Hetgeen de installatie vergemakkelijkt.

Aanduidingen voor het toilet, de lift of kleedkamers? Allemaal zaken die wij kunnen produceren. Dit hebben wij allemaal te danken aan ons modern machinepark.

Onze CNC en vooral onze laser laten ons toe om de meest creatieve signalisatie en belettering te maken. Dit kunnen wij volgens uw ontwerp en zo kunt u uw huisstijl doortrekken naar de signalisatie. Ook het uitgebreide kleuren en materialen pallet van de plexi bevat kan hiervoor dienst doen.

Onze laser kent een bereik van 800 x 500 mm. Onze CNC heeft een groter bereik, zijnde 3000 x 1500 mm.

Naast plexi kunnen wij ook dibond, PVC, forex en hout bewerken voor uw signalisatie.

BEURZEN

Stolpen, sokkels, staanders, houders voor folders, naamkaarthouders, iPadhouders (voor CRM-onderzoek),…

WINKELINRICHTING

Wij zijn ook graag uw partner voor het inrichten van uw winkel.

Hebt u materiaal nodig ter ondersteuning om uw producten beter in de kijker te plaatsen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij produceren allerlei plexi toepassingen voor de inrichting van uw winkel. Wij doen dit zowel per stuk of in seriewerk. Telkens met hetzelfde grote oog voor detail.

 • Brilhouders
 • Affichehouders
 • Klassieke plexi-brugjes
 • Bordenhouders
 • Snoepdozen
 • Naamkaarthouders
 • Folderhouders
 • Displays
 • Stolpen (zowel naadloos als eco-verlijming)
 • Sokkels

NAAMBORDEN

De toegevoegde waarde die wij bij V-PLEX kunnen aanbieden is dat wij de randen van de borden kunnen schuren en polieren zodat een naadloze rand bereikt wordt. Ook kunnen wij een divers kleurenassortiment aanbieden.

VERDERE TOEPASSINGEN

 • Aquariums en terrariums
 • Speechtafels
 • Basketborden
 • Staanders
 • Wijnrekken
 • CD-rekken
 • Bio-accelerators