Ingietingen

INGIETINGEN

V-PLEX is het enige bedrijf in België die in staat is om objecten te verwerken in plexi. Letterlijk in de plexi. Zo maken wij een 3D-inkapseling uit zelf gegoten acrylaat waar we vervolgens voorwerpen in verwerken.

Met deze techniek maken wij de meest unieke, uitdagende stukken voor onze klanten.

Onze toepassingen hiervoor zijn te herleiden in drie categorieën:

  • Award
  • Relatiegeschenken
  • Visualisaties

TOEPASSINGEN

AWARDS

Eigenlijk behoeft dit woord geen uitleg. Wij hopen dat iedereen die dit leest al een award gewonnen heeft in het verleden. En als dit niet het geval is, dat die persoon dan snel een award mag binnenrijven. Laat ons hopen dat deze award dan geproduceerd werd door V-PLEX.

Maar een award is een visueel opvallende en aantrekkelijke prijs die iemand krijgt na het behalen van een bijzondere prestatie.

Wilt u voor uw event een bepaald iemand in de bloemetje zetten met een unieke award uit plexi? Dan bent u bij V-PLEX aan het adres.

Het unieke proces van het ingieten kan gecombineerd worden met een drukwerk volgens opmaak. En met onze laser kunnen allerhande boodschappen aan de award toegevoegd worden.

Niet al onze awards worden gemaakt door ingietingen. Vaak worden mooi composities bereikt door het bedrukken of laseren van acrylaat. Dit kan gecombineerd worden met een houten voet. Alsook vormen kunnen uitgelaserd worden zodat er een mooi diepte-effect ontstaat. Hiervoor verwijs ik graag naar volgende realisaties

Doe gerust inspiratie op bij onze realisaties en contacteer ons bij vragen!

RELATIEGESCHENKEN

Een relatiegeschenk is een geschenk of een cadeau dat men geeft aan zakelijke relaties en/of personeel bij speciale gelegenheden.

Bij V-PLEX kunnen wij voorzien in de echt unieke relatiegeschenken waar we objecten die typerend zijn voor de onderlinge relatie verwerken in de plexi.

Het afgewerkte product kunnen wij voorzien van een persoonlijke boodschap (logo, naam, datum,…) met onze laser.

Een populaire toepassingen van een relatiegeschenk is het ingieten van een champagnekurk met lasergravure. Heeft u dus een fles champagne open gedaan voor een speciale gelegenheid, dan kunt u deze in de plexi ingieten en zo cadeau doen aan de juiste persoon.

VISUALISATIE

Sommige zaken zijn zeer moeilijk te visualiseren met alleen een foto of andere traditionele presentatievormen.

Soms is net dat tikkeltje extra nodig. En voor dat sprankeltje extra kunt u bij V-PLEX terecht.

Graag verwijs ik voor dergelijke toepassingen door naar de ‘best practices’ die we gemaakt hebben van Bekaert en Melexis. Twee topbedrijven die gebruikt gemaakt hebben van onze diensten.

Bekaert heeft een topproduct genaamd Dramix. Dramix is een gamma aan staaldraad die gemengd wordt in beton. Op die manier wordt op een slimme en succesvolle manier een alternatief aangeboden voor het traditionele, gewapende beton.

Wij gieten de Dramix in, in plexi tegels in drie verschillende lagen. De tegels voorzien wij vervolgens van een kleurgravure of een lasergravure.

De tegels zijn een handige tool om de werking van Dramix te visualiseren op beurzen. De klant houdt dergelijke unieke composities makkelijker in het achterhoofd. En dat is de bedoeling van een goeie visualisatie. Met een foto kan dit effect nooit bereikt worden.

Wij linken ook graag door naar onze realisatie die we voor Picanol gemaakt hebben. Een combinatie van ons maatwerk en ons ingieten waarbij we ten volle ons machinepark gebruikt hebben. Een heuse uitdaging, maar met een uniek resultaat.

PROCES

Uiteraard kan niet alles kan ingegoten worden. In de voorbereidingsfase gaan we na of het object effectief verwerkt kan worden in de plexi.

De hardheid, resistentie tegen hitte of de plexi zijn slechts enkele van de parameters die we in het oog houden. Met onze ervaring kunnen we echter op voorhand een goeie inschatting maken of een bepaald goed effectief in te gieten is. Zijn we het niet helemaal zeker, kunnen we altijd een testfase aan een verminderde prijs voorzien om helemaal zeker te zijn.

Voorbereiding en testfase

Na het voorbereiden maken we de vormen waar we de plexi in gieten. Wij verwerken karton op maat, met de inkrimpingen en reacties van de plexi meegerekend, en plaatsen deze vervolgens op glas.

Het glas werkt hier als bodem zodat de plexi nadien niet inzakt en zijn vorm bewaart. De plexi zal zich niet volledig hechten op het glas en zal nadien makkelijk verwijderd kunnen worden. We maken dat de gietplaats zo proper als mogelijk dat er zo weinig mogelijk stof in de plexi terecht komt.

Vormen maken

Daarna gieten wij de plexi. We vermengen hierbij polymeerpoeder (poeder) en en monomeer (vloeistof) in een bepaalde verhouding. Daarna plaatsen wij deze in afgesloten potten in een katalysator die het vermengen versnelt.

Het poeder en de vloeistof worden na een enkele minuten een witte, dikke ondoorzichtige vloeistof. Het mengsel wordt daarna uit de hand in de vormen gegoten tot bepaalde hoogte. Die afgetekend wordt op de kartonnen vorm

Gieten

De plexi moet na het gieten even bekomen en even uitharden. Daarna treedt het leukste effect op van de vloeibare plexi. Na het voldoende uitharden kunnen wij objecten plaatsen in de plexi. Die lijnen wij met de hand of aan de hand van een mal uit in de vorm.

Op die manier bekomen wij zeer leuke composities en kunnen wij unieke awards, relatiegeschenken en/of visualisaties bekomen.

Vervolgens vindt stap 3 nog eens plaats en gieten we tot de rand van het karton. Waarna de plexi nogmaals uit moet harden alvorens stap 5 plaatsvindt.

Uitharden van de plexi en plaatsen van objecten

Nu pas komt onze oven in het spel. Eigenlijk is het geen oven, maar een autoclaaf. Een autoclaaf is een drukketel die naast een bepaalde temperatuur ook een bepaalde druk in de oven toelaat. Die druk is essentieel om alle luchtbellen uit de gegoten vorm te krijgen. De temperatuur zorgt er op zijn beurt voor dat de plexi glashelder wordt. Dit proces duurt acht uur in totaal en neemt veruit het meeste tijd in beslag.

We zorgen ervoor dat onze vormen groter zijn gemaakt dan de uiteindelijke afmetingen. We moeten namelijk rekening houden met de krimp die optreedt bij het ovenproces.

Oven

Vervolgens moeten we de ovenverse plexi stukken op maat frezen en zagen. Met onze kopfrees wordt de hoogte van het object mooi afgevlakt. Om de zijkanten op maat te krijgen gebruiken we een klassieke kantzaag.

Frezen en zagen

Na het frezen en zagen zit het object uiteraard vol zaagsnedes. Dit krijgen we eruit door te schuren en daarna te polieren.

Beide gebeuren met de hand. Het polijsten zorgt ervoor dat het kristalheldere effect van de plexi wordt bereikt. Het proces van het ingieten in de plexi is bij deze zo goed als voltooid.

Schuren en polieren

De laatste fase. Elke ingieting wordt zorgvuldig met de hand opgepoest en opgeblonken. Tijdens deze fase doen wij een visuele inspectie om te kijken of er gebreken zijn opgetreden bij het ingieten of als er nog gepolierd moet worden.

Ten slotte pakken wij het stuk in beschermende folie zodat deze tijdens het transport niet beschadigd kan worden. 

Inzake de levering kunt u kiezen. Ofwel komt u deze ophalen in ons Atelier in Menen (link naar contact, adres), bezorgen wij deze met de post of leveren wij deze zelf.

Oppoetsen, nazicht, inpakken en leveren.

Interesse? We willen graag met u samenwerken!

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info. Wij helpen u
graag verder met al uw vragen.

Contacteer ons